Module Verbindend kijken en werken

Heb je behoefte om even op adem te komen in de hectiek van je dagelijks werk en stil te staan bij wat jij nodig hebt om fit te blijven? Wil je meer leren over hoe je ruimte kunt maken in de samenwerkingsrelatie met je cliënten? Ben je nieuwsgierig naar wat helpen eigenlijk is en naar de betekenis van hulpverlenen. Wil je de dynamiek die ontstaat in de hulpverleningsrelatie beter begrijpen?

Schrijf je dan nu in voor de module Verbindend kijken en werken!

In deze module leer je meer over hoe de context, de cliënt, de hulpverlener en ieders hechtingsstijl van invloed is op het begeleidingsproces. Aan de hand van literatuur en jouw ervaringen verkennen we hoe je in dit proces staat en hoe je het proces kunt beïnvloeden. Door de kleine groepsomvang is er aandacht voor persoonlijke vragen, perspectieven en ervaringen. Je werkt met jouw eigen casussen en krijgt feedback van de andere deelnemers en de trainers. We leren als groep van elkaar en met elkaar op basis van zelf ingebrachte casuïstiek. We reflecteren daarop aan de hand van de literatuur en eigen ervaringen. 

Leren in een ruimtegevende context

Relationeel werken vormt de rode draad inde module. Door met elkaar stil te staan bij hoe we taal (en hulpverlenerstaal) gebruiken, betekenis te geven en uit te proberen ontwikkel je je als hulpverlener steeds verder in de richting die bij jou past. We werken in een sfeer waarin ruimte is voor verschillen en ruimte voor reflectie, in een tempo van vertragen en verbreden.

Meer weten of aanmelden?

We maken graag met je kennis in een persoonlijk gesprek. Mail ons via: h.bouman@leerhuiszhz.nl

Accreditatie en Studiebelasting:

Deze module is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) voor 38 punten formele scholing voor Jeugd- en gezinsprofessionals. De studiebelasting betreft 8 bijeenkomsten, 2-wekelijks en per bijeenkomst 3 uren voor het lezen van de literatuur en het voorbereiden van de eindpresentatie.

Startdatum

Bij voldoende deelnemers

Kosten en locatie

Deelname aan de module kost € 895,00. Literatuur, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen. De bijeenkomsten worden in het centrum van Dordrecht georganiseerd.

Wat eerdere deelnemers over deze module zeggen:

Door deze cursus lukt het me beter om met anderen te werken aan wat we nodig hebben van elkaar, in plaats van aan wat we lastig vinden van elkaar. Hierdoor ben ik mijn werk een beetje relaxter gaan vinden”

“In plaats van het ‘duiveltje en engeltje’ hebben nu ‘de jakhals en de giraffe’ een plekje kregen op mijn schouders. Dit is helpend in denken en communiceren binnen mijn werk maar ook privé”

“De aandacht die gegeven werd aan hechtingstijlen hebben mij meer inzicht gegeven in welke patronen en behoeftes er binnen een systeem worden gevormd. Ik heb tools gekregen om daar mee om te gaan. De gehele cursus heeft mij zowel privé als professioneel een bredere kijk gegeven. Ik voel me gegroeid en kundiger. Dit alles vindt plaats in een veilige omgeving. Ik raad deze cursus iedereen aan!”

“Deze cursus is een cadeautje voor jezelf”

“Vanuit de hectiek en drukte van ons werk in een veilige en ontspannen sfeer leren van en met elkaar. Over hechting, opvoeding, patronen, de giraf en de jakhals…!!”

“Door te leren over hechting en contact heb ik meer manieren gekregen die me helpen in het communiceren. Een wereld is opengegaan. Mooi!”

Een module waarin verbinding wordt gemaakt tussen de context, de cliënt en de persoon van de hulpverlener